Jídelní lístek 24.3. - 28.3. 2025

Pondělí

  • chléb s  ajvarovou pom., kedluben mléko a.č. 1,7
  •  pol. z jarní zeleniny a.č. 1,9
  •  rizoto z rybího file, okurka a.č. 4
  •  máslový pletenec, ovoce, čajík a.č. 1,3,7

Úterý   

  • rohlík s medovým máslem, jablko, mléko  a.č. 1,7
  • pol. pórková a.č. 1,3,7
  • lečo s vejci a uzeninou, chléb a.č. 1,3
  • toast, pom. z tav. sýra, ředkvičky, mléko  a.č. 1,7

Středa

  • houska s pom. z uzeného , paprika, mléko a.č. 1,7
  • kuřecí vývar s nudlemi  a.č. 1,3,9
  • kančí hřbet na česneku s bramb. kaší a.č. 7
  • banán, rýžový chlebíček, caro  a.č. 7

Čtvrtek          

  • houska s pom. máslem, okurka, čajík a.č. 1,7
  • kmínová pol. s vejcem a.č. 1,3,9
  • kuře na paprice s těstovinymi a.č. 1,3,7
  • kuku lupínky s mlékem, hrozno, bílá káva a.č.  7

Pátek

  • malinový jogurt, hruška, mléko a.č. 7
  • kuřecí vývar s bulgurem a.č. 1,9
  • kuřecí na nivě s bramb. kašía.č. 1,7
  • selský rohlík s tvaroh. pom. kedluben, mléko, a.č. 1,7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.